Obožavam praznike jer mi oni daju izgovor za dekorisanje. Stan tada izgleda drugačije, nesvakidašnje. Noć veštica je praznik koji na našim prostorima nije toliko popularan pa se ni u radnjama ne može naći mnogo rekvizita za dekorisanje. To je prava prilika da budemo kreativni i služimo se DIY projektima. Ove godine je sva dekoracija rađena na brzaka, pa ako još niste ukrasili stan možda vam nešto od ovoga pomogne.

Ja sam počela sa paucima. Kupila sam ih u prodavnici igračaka Magaza. U kesici se dobije 12 komada sto vam je dovoljno za ceo stan. Pauke možete staviti bilo gde: nalepiti na zid, rasporediti po policama, koristiti za aranžman na stolu… Ja sam čak napravila ovu jednostavnu paukovu mrežu koristeći tanku crnu vunu.

Vrane su vam odlicne za dekoraciju, ali kao što rekoh, ponuda je toliko loša da smo se morali snalaziti sami. Ptica koju vidite na slici nije vrana 🙂 ali je poslužila svrsi. Pticu smo već imali samo smo je ofarbali u crno. Tako da, pre nego što bilo šta kupite pogledajte šta već imate u kući što može da se iskoristi ili jednostavno napravite. Dodajte svećnjake i male čajne sveće koje možete oblepiti crnom izolir trakom.

Malu bundevicu smo farbali u belo i jednostavno zaboli čiode čije sam glave prethodno ofarbala u crno. Ako se odlučije za farbanje bundeva savetovala bih vam da koristite sprej jer četkicom ide jako sporo i boja teško prima jer su bundeve glatke (ja sam farbala četkicom). Inače, ove godine su vam u trendu mat lakovi, pa bundeve možete farbati recimo crnim ili belim lakom i time ćete dobiti, što bi rekli, Creepy but Classy dekoraciju koja vam može služiti ne samo za Noć veštica, već i kao jesenja dekoracija.

Takođe sam imala jednu veliku svetlu bundevu iz bakine bašte koju nisam farbala nego sam je najjednostavnije ocrtala.


Moj spooky kutak za čitanje

Ove godine sam jaaako želela da imam lobanju i to jednu fensi lobanju ukrašenu cirkonima 🙂 Ne, u Srbiji nema da se kupi lobanja, ali smo u ostavi pronašli Mariov stari držač za olovke koji je, zamislite, u obliku lobanje 🙂 Nije to bio baš oblik koji sam zamišljala, ali poslužio je svrsi. ofarbali smo je u belo i super lepkom lepili cirkone (veće jedan po jedan, a ove sitne smo lepili tako što smo naneli lepak u željenom obliku i posuli cirkonima). Evo kako je ispala.

Posteri koje vidite preuzeti su sa link iznad i besplatni su. Eto još jednog lakog načina da unesete malo strašnih detalja bez mnogo muke.

Možete koristiti i flašu kao držač za sveću. Uzmite par flaša različite visine ili jednostavno skratite sveće. Ako je grlo preusko, stanjite sveću, a ako je malo šire pa sveća upada, obmotajte je belom izolir trakom. Još jedna potpuno laka dekoracija jesu šišmiši koje možete iscrtati na crni papir i iseći. Malo im savijete krila da dobijete 3D efekat i zalepite ih selotepom. Ako ne znate da nacrtate šišmiša, možete i da ga nađete na netu i odštampate ili jednostavno precrtate sa monitora (to ja često radim 🙂 )

Poslednje, ali ne i manje važno jeste da se pobrinete za hranu. Bilo da imate goste ili proslavljate sami, pobrinite se da hrana bude ukusna ali i dekorativna. Ja sam u mafine zabadala ove preslatke čačkalice sa bundevicama iz Kika (to možete takođe sami napraviti). Čačkalice možete koristiti i za suhomesnate proizvode, sir, masline… Goste poslužite kafom iz ocrtanih šolja. Ja sam koristina Pintor marker za tekstil koji lako možete oprati kad gosti odu. Možete ocrtati i tanjire, čaše, činije za kokice i sl.

Ako vas mrzi, nemate vremena ili kulinarske veštine kao ja, možete  naručiti recimo medenjake koji su ukusni za grickanje, a takođe vrlo dekorativni. Ovi medenjaci su iz Medenog kraljevstva i njihovu ponudu možete pogledati na njihovom instagram profilu (link ispod slike).

Nadam se da ste uživali podjednako kao u prošlom postu i da ću videti neke od vaših kreacija uz hashtag  #projektisatanjom. Srećna vam Noć veštica!

5