Želela bih da vam poželim dobrodošlicu na moj blog. Blog je zamišljen kao skup naših DIY projekata, saveta za uređenje enterijera, preporuka i svih drugih sitnica koje bi mogle da vas inspirišu. Tu sam za sve predloge i sugestije i nadam se da ćete uživati.
Danas vam donosim par lakih DIY projekata za koje vam ne treba puno materijala niti neke određene veštine.
 
Ovaj poster sam šmeknula i na Pinterestu i na Instagramu, a pre nego što bilo šta kupim razmotrim da li to moče da se napravi. Za ovako neki poster su vam potrebni samo papir i flomaster. Ne bojte se ako ne ispadne potpuno isto kao na slici koju ste videli, ovo je ipak vas ručni rad, a to je ono bitno.
 
Za pom pom jastuk sam imala u planu jastučić koji smo dobili uz trosed i koji mi je malo dosadio, pa sam htela da ga osvežim. Pom pomove sam planirala da kupim, ali pošto nisam našla, morala sam i njih napraviti 🙂 Na Youtube-u imate gomilu tutorijala za pravljenje pom pomova pa se neću time baviti, samo ću vam reći da većina tutorijala koristi viljušku za namotavanje vune, a ako želite baš male pom pomove onda namotavajte vunu na slamku. Moja vuna je bila prilično tanka pa mi je za jedan pom pom bilo potrebno oko sto namotaja. Kad su bili gotovi slučajno sam ih prislonila na ovu jastučnicu iz Ikee i odmah se zaljubila. Kombinacija senf zuta i crna mi se bas dopala, pa sam pom pomove prišila na nju.
Imala sam i jednu belu jastučnicu na koju sam odlučila nacrtati trepavice. Da, jako su popularne i meni totalno neodoljive. Koristila sam marker za tekstil, mozete ga naći u knjižari Papirna krila u Zmaj Jovinoj. Na parče papira sam nacrtala šablon i umetnula ga u jastučnicu. Ispod jastučnice sam stavila parče kartona da mi se ne bi preslikalo slučajno na sto. Zatim sam samo precrtala trepavice i obojala ih. Kad se sve osuši morate preći peglom da bi vam crtež ostao trajan i nakon pranja. Prepeglajte jastučnicu preko papira za peglanje i obavezno isključite paru. Na ovaj način možete ukrasiti i garderobu (majice, bodiće).
Evo kako je ispalo…
I za kraj vam predstavljam šolju sa trepavicama koju ste imali prilike da vidite na mom Instagram profilu. Toliko vas me pitalo za instrukcije, pa evo ih, vrlo su proste. Permanentnim markerom (ili ako nađete marker za keramiku) napišete ili nacrtate nešto na šolji, činiji… i zapečete u rerni pola sata na 180 C. Bitno je da šolju stavite u hladnu rernu kako bi se postepeno zagrevala (ne želite da vam pukne). Kažu da ovako zapečena može da se pere i u mašini za suđe, ali pošto je ja nemam ne mogu da vam garantujem 😉
To je to za sada, nadam se da vam se sviđa. Ne zaboravite da nije bitno ako vam nešto ne ispadne fabrički precizno, bitno je da je to vaših ruku delo.
Bilo bi mi drago da na Instagramu koristite hashtag #projektisatanjom ukoliko sam vas inspirisala za neki vaš projekat. Do ponovnog javljanja, ćaos!
13