Sigurno svako od vas ima fioku u kuhinji koju konstantno koristi, a u kojoj je potpuni haos. To je obično fioka gde nam stoji escajg i stotinu drugih kuhinjskih pomagala. Što je fioka veća, to je i haos u njoj veći. I tako bih ja svaki put kad otvorim tu fioku rekla da je krajnje vreme da je malo sredim. U Ikei recimo ima jako lep drveni organizer za fioku, ali problem su dimenzije. Kuhinje su nam uglavnom rađene po meri, pa se i dimenzije fioka razlikuju. I tako, šta ja radim kad mi nešto treba, a to nešto nema da se kupi? Pa napravim, naravno! Kada kažem napravim, mislim ustvari osmislim, a muž dobije tu čast da ideju sprovede u delo . 🙂 Tako je nastao ovaj jednostavan i jeftin DIY projekat.

Izrada

Izvadimo sve iz fioke i odlučimo šta želimo da zadržimo, a šta ćemo premestiti. Zatim stvari koje ćemo zadržati posložimo nazad u fioku na način kako bismo želeli da budu organizovane. Napravimo brzinsku skicu olovkom na papiru kako želimo da organizer izgleda, premerite sve i zapišete na skicu.

Mi smo koristili šperploču od 5mm koju smo kupili u Uradi sam i koštala je oko 800 dinara. Prvo smo napravili okvir; stranice smo zalepili lepkom za drvo i kad se to osušilo i steglo, ubacili smo okvir u fioku. Dno organizera nismo pravili, jer nam se činilo kao nepotrebno trošenje materijala, ali možete ukoliko želite.

Zatim, smo isekli unutrašnje pregrade. Kad merite, ne zaboravite da uračunate debljinu šperploče. Prvo smo ubacili najduže pregrade i zalepili ih za stranice okvira, a zatim i ostale, poprečne.

I eto, to vam je to. Jednostavno i jeftino, zar ne? 😉

14