Ovaj projekat je vrlo jednostavan. Gde pronaći panj može da vam bude najveći problem. Ako tek sečete drvo da biste dobili panj, morate ga ostaviti par sedmica da se dobro osusi. Ako već imate isečeni i osušen panj, možete ga uneti unutra i ostaviti par dana. Skidanje kore vam je drugi korak i to da li ćete lagano skinuti koru ili ćete morati malo da se potrudite zavisi od vrste drveta i od toga koliko vam je panj suv. Za skidanje kore možete se poslužiti dletom i čekićem.

Kako se panj bude sušio možda malo ispuca, ali to je u redu, to mu daje karakter 😉

Kad ste skinuli svu koru, panj morate dobro išmirglati da biste se rešili dlačica i neravnina. Panj mora biti glatak. Za šmirglanje se koristite prvo krupnom, a zatim i finom šmirglom.

Panj prebrišite suvom krpom da skinete svu prašinu. Vaš panj je sada spreman za farbanje. Mi smo farbali samo donju polovinu, tako da izgleda kao da je umočen u farbu. Za farbanje smo koristili akrilnu boju za drvo i metal. Akrilne boje su vam najbolje jer ne smrde i brzo se suše. Ako zelite, pre farbanja možete da zalepite taku za krečenje kako bi vam linija bila što preciznija.

Po želji možete da montirate nogice ili točkiće. Mi nismo hteli.

I to je to! Vaš jeftini stočić iz prirode je spreman. Pišite mi utiske i ne zaboravite da koristite #projektisatanjom kako bih mogla da vidim vaše radove.

Pozdrav do nekog sledećeg projekta!

5