Ne znam za vas, ali ja se lepo upakovanom poklonu obradujem više nego samom poklonu. Poklon svako može da kupi, ali za pakovanje ipak treba malo truda i mašte. S obzirom da je sezona poklanjanja pred nama, donosim vam jedan vrlo lak i kreativan način da obradujete voljene.

POTREBAN MATERIJAL: kartonska kutija, parče kartona za krov, permanentni beli marker i hot glue gun (ovo nikad ne znam kako da prevedem, pištolj sa vrućim lepkom).

UPUTSTVO:

  1. Rasklopite kutiju.
  2. Na svakoj drugoj gornjoj površini nacrtajte trougao i isecite. To će nam kasnije trebati za krov.
  3. Sastavite kutiju. S obzirom da većina kutija ima neku štampu, okrenite je (sastavite je tako da štampani deo bude unutra).
  4. Ubacite ukrasni papir i poklon

5. Pištoljem, sa malo lepka, blago zalepite stranice, tako da poklon može lako da se otvori.
6. Izmerite koliko vam kartona treba za krov, isecite ga i savijte na polovini, tako da napravite krov.
7. Krov sada zalepite takođe sa malo lepka da može lako da se skine (recimo sa svake strane krova po jedna tačka lepka).
8. Tehnički deo je završen i sada vam preostaje zabavni deo. Marker u ruke i prepustite se mašti! Kućicu iscrtajte u stilu kućica od medenjaka (gingerbread house).

Dodatni predlozi:

Ako vam je komplikovano da pravite krov ili kutija nije pogodnog oblika, možete da je ostavite i bez krova (u tom slučaju ne morate ništa da sečete i lepite, biće podjednako zanimljiva).
Umesto kućice, možete napraviti zgradu (takođe opcija bez krova).
Nemojte očajavati ukoliko nemate kartonsku kutiju, možete koristiti i originalnu kutiju od poklona (ili bilo koju kutiju sa štampom), samo je izvrnite tako da štampani deo ide unutra.
Takodje, možete iseći deo predviđen za prozore i vrata i ovakve kućice koristiti kao deo novogodišnje dekoracije. Savet više: u ovakve kućice možete ubaciti sveću (nemojte se zeznuti pa ubaciti pravu sveću i zapaliti kućicu 🙂 koristite sveće na baterije).

A evo kako su se uklopile ispod jelke.

Uživajte u poklanjanju!

Pišite mi da li vam se dopada ideja i koristite #projektisatanjom na Instagramu ukoliko budete pravili ove kućice, tako da mogu da vidim kako su vam ispale. Uživajte u poklanjanju! Pozdravljam vas do sledećeg kuckanja.

 

11